Grip op je mentale gezondheid

Een leven zonder psychische klachten? Bij PLU geloven we dat het soms mee en soms tegen zit. En dat klachtenvrij zijn wat anders is dan je gelukkig voelen. Daarom vinden we het vooral belangrijk om je te helpen meer grip te krijgen op je mentale gezondheid. En om tegenslagen makkelijker te boven te komen. Zelf, of door hulp te vragen.

Versterking van je mentale krachten

Je kent jezelf het beste daarom we richten ons op minder psychische klachten én versterking van je mentale krachten. Op een manier die bij je past. Iedereen is welkom bij PLU. Zelfs als je alleen even over iets van gedachten wilt wisselen. Daar maken we elke dag graag en kosteloos een uurtje voor vrij. Schrijf je hier in voor dit spreekuur.

Vergroot jouw veerkracht

Wij vinden het belangrijk dat we jou nu kunnen helpen, maar ook dat we je helpen om weerbaarder te zijn in de toekomst. Om je veerkracht te vergroten. Samen met jou proberen we jouw klachten te begrijpen. We kijken hierbij ook naar wat er al goed gaat in je leven en hoe je jouw capaciteiten verder kunt ontwikkelen.

Psyche staat niet op zichzelf

Omdat de psyche niet op zichzelf staat, besteden wij ook aandacht aan aspecten zoals lichamelijke gezondheid, leefstijl, zingeving en sociale omgeving. We stippelen een traject uit waarmee jij erin kan slagen om de balans te hervinden. Omdat ieder mens uniek is en niet alles voorspelbaar is, ligt een traject niet vast. Op gezette tijden meten en evalueren we. We kunnen dan zien of we onze doelen bereiken en eventueel ons plan bijstellen. Een ander belangrijk uitgangspunt van onze benadering is dat je ook buiten de spreekkamer aan de slag gaat. Juist in je eigen omgeving kun je het beste leren. Dit faciliteren wij onder andere door gebruik te maken van online behandelmodules. Omdat PLU een kleine zorginstelling is, zie je steeds dezelfde gezichten en kun je mensen makkelijk benaderen.

Bekijk direct een PLU locatie bij jou in de buurt!

Bekijk locaties

Onze behandelmethodes

Individuele therapie

informatie

Een- en tweedaagse groepstherapie

informatie

Beeldende therapie

informatie

Running therapie

Bij PLU vinden wij het belangrijk dat jij in beweging komt. Daarom bieden wij runningtherapie aan. Dit is een vorm van therapie waarbij de focus ligt op lichaamsbeweging, maar waarbij de effecten vooral worden ervaren in de psychische gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat hardlopen een positieve invloed heeft op onze stemming. Het geeft in het bijzonder een gunstig effect op: depressieve gevoelens, burn-out klachten, spanningsklachten en angstige gevoelens. Meer weten over running therapie? Klik dan hier!

Blijf geïnformeerd en bekijk onze blogs & nieuws!

Bekijk blogs & nieuws

Leer en ervaar PLU in PLU talks

Wij van PLU vinden gezondheid belangrijk. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Met PLU talks willen wij zoveel mogelijk mensen helpen bij het bereiken van een goede gezondheid. PLU talks gaan over 6 thema’s op basis van de 4 domeinen van gezondheid. Zo komt het domein psyche aan bod met daarin de thema´s: emotionele balans, zelfwaardering en veerkracht. De andere domeinen zijn leefstijl, context en betekenis. Wil jij je aanmelden voor PLU talks? Laat je gegevens achter via de chat!

PLU werkt samen met YogaPraktijk033

Omdat praten niet voor iedereen voldoende helpt, kun je onder andere yogatherapie via ons volgen. Yogatherapie ondersteunt je bij het nemen van een proactieve rol in je gezondheid en welzijn, biedt praktische verlichting van symptomen zoals stress, pijn, slaapproblemen, angst en helpt het natuurlijke genezingspotentieel van je lichaam en geest te benutten. Yogapraktijken vaan YP033 is gecertificeerd om speciale yoga bij trauma’s te geven. Kijk voor meer informatie op www.yogapraktijk033.nl.

Voor meer informatie over onze behandelmethodes!

Neem contact op

Gekwalificeerde psychologen

informatie over psychologen

Bekijk psychologen

Je wordt snel geholpen

Als je psychische klachten hebt, dan wil je niet lang hoeven wachten op hulp. Bij PLU streven we naar korte wachttijden voor behandeling op een van onze locaties. Maar we willen ook graag nog sneller beschikbaar zijn voor mensen die het prettig vinden online therapie te krijgen. Snel en op de momenten dat jij het graag wil. En in contact met de goed gekwalificeerde GGZ-behandelaars van PLU.

Wachttijden

Informatie voor verwijzers

informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers