In deze blog-serie schreven we al over hoe je bij PLU een team kunt starten, dat behandelaars bij PLU het uitgangspunt zijn en dat een goede voorbereiding het halve werk is. En ook dat het belangrijk is te weten waar je sterke en minder sterke kanten liggen. Zo kun je bijvoorbeeld gerichter om hulp vragen en collega’s zoeken. Heb je deel 2 nog niet gelezen? Klik dan op de onderstaande knop!

Lees deel 2!

Het PLU-bouwplan

De afgelopen maanden zijn de contouren van Team Hilversum verder uitgewerkt en hebben we veel dingen al ingekleurd. We hebben een pand, een inrichtingsplan en de gesprekken met verwijzers zijn in volle gang. En bovenal: het team groeit als kool. Voor PLU was deze eerst stap buiten Amersfoort een goede leerschool. Het gaf inzicht in hoe de rolverdeling tussen de startende behandelaars, de bestuurder en het Servicepunt het beste vormgegeven kan worden en wie waartoe initiatief neemt of juist alleen op verzoek meekijkt. Deze ervaringen hebben geleid tot het PLU-bouwplan.

Fasering

Bij het oprichten van een vestiging is er veel om over na te denken en veel om te doen. Veel dingen hangen samen of zijn afhankelijk van elkaar. Ondernemen is ook risico’s nemen, maar er is zeker een optimum te vinden tussen risico’s en het beperken van negatieve gevolgen ervan. Daarom hebben we ook nagedacht over een goede fasering. Deze fasering gaat over de volgorde der dingen, het optimale groeitempo, de mate waarin al cliënten worden ontvangen en welke punten in elke fase de meeste aandacht vragen.

Het bouwteam

De startende behandelaars, de bestuurder en het Servicepunt vormen samen het bouwteam. Het bouwplan is ook de basis voor een gesprek over elkaars verwachtingen en het vinden van overeenstemming. Dat is altijd de basis van een goede samenwerking en voor snelle en goede oplossingen bij tegenslag. Want vallen en opstaan hoort er ook gewoon bij. En opstaan is makkelijker als gelijkgestemden naast je staan en je de hand reiken.

Weesp

Maar bovenal is het starten van een PLU-vestiging vooral leuk en eervol werk. Weesp is de beoogde stad voor onze derde vestiging. Daar is nauwelijks GGZ-aanbod en Amsterdam ligt om de hoek. Met Niki Laan heeft PLU een psycholoog gevonden die met veel energie en ambitie van start wil. We zoeken nog een regiebehandelaar die samen met Niki een mooi, goed en modern GGZ-behandelaanbod tot stand wil helpen brengen voor de mensen in Weesp en omgeving.

Kom je ook werken aan je droom?

Ben je regiebehandelaar en voel je het al een beetje kriebelen? Kom gewoon eens langs of begin met een belletje. Bijvoorbeeld naar Niki (06 1336 8740). Dan vertellen we je persoonlijk alles wat je wilt weten over ons en het starten van een nieuwe vestiging.

Wil je al met ons praten over het starten van een vestiging? Dan ben je uiteraard van harte welkom!

Hartelijke groeten,

Tim Kops, Hoofd Servicepunt