Marieke Leinders

Mijn naam is Marieke Leinders. Ik werk bij PLU als psychotherapeut en ben in opleiding tot systeemtherapeut. Ik combineer de kennis en vaardigheden die ik de afgelopen 25 jaar in het werkveld heb opgedaan, om mijn cliënten een holistische benadering te bieden, waarbij ik rekening houd met zowel individuele als relationele aspecten. Ik neem in behandelingen mee dat culturele achtergrond een belangrijke rol speelt in iemands identiteit en levensperspectief.

Een van mijn specialisaties is Mentalization-Based Treatment (MBT). Dat betekent dat ik ervaring heb in het werken met cliënten die moeite hebben met het begrijpen van hun eigen gedachten en gevoelens, en de gedachten en gevoelens van anderen. Ik help hen bij het ontwikkelen van mentaliserende vaardigheden, zodat deze cliënten beter in staat zijn om hun eigen innerlijke wereld en die van anderen te begrijpen. Dit bevordert zelfreflectie, empathie en het vermogen om effectieve relaties op te bouwen.

Daarnaast heb ik ervaring in het behandelen van complex trauma en traumagerelateerde stoornissen. Ik begrijp de impact van traumatische ervaringen op de psychologische, emotionele en relationele gezondheid van mijn cliënten. Ik werk met hen aan het verwerken van het trauma, het opbouwen van veerkracht en het herstellen van hun gevoel van veiligheid en welzijn.

Hoogbegaafdheid is een ander gebied waarin ik gespecialiseerd ben. Ik erken de unieke uitdagingen die hoogbegaafde individuen en hun families kunnen tegenkomen. Ik help mijn cliënten graag om een gezonde balans te vinden tussen intellectuele ontwikkeling en emotioneel welzijn. Vanzelfsprekend vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden.

Team Weesp

Psychotherapeut

Leeuwenveldseweg 14 Weesp

Makkelijk bereikbaar met het Openbaar Vervoer en gratis parkeren. Meer informatie over PLU of over een afspraak?