Wordt mijn behandeling bij PLU vergoed?

Veruit de meeste klachten waarmee je doorgaans naar een psycholoog gaat, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dat geldt ook voor de behandelingen die wij bieden. Dit wordt Generalistische Basis-GGZ of Gespecialiseerde GGZ genoemd. De zorgverzekeraar zal wel eerst aanspraak maken op het eigen risico (€ 385,-).

Als je bij Zorg & Zekerheid verzekerd bent, dan kun je bij PLU alleen terecht als je bereid bent alle kosten voor eigen rekening te nemen. Dat geldt ook als je verzekerd bent bij Ditzo of De Amersfoortse. Met deze zorgverzekeraars gaan we hierover echter binnenkort in gesprek over de vergoeding.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over welke kosten je mag verwachten en hoeveel vergoeding je ontvangt op onderstaande afbeeldingen (download).

Aanvullende verzekering

Bij PLU kunnen we je ook helpen bij klachten die niet binnen de basisverzekering vallen. Sommige van deze klachten worden vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan levensfaseproblemen, stress, burn-out, overspannenheid en seksuologische zorg. Heb je geen aanvullende verzekering, dan kun je de factuur niet indienen bij je zorgverzekeraar.

Onverzekerde zorg

Tenslotte bieden we ook behandelingen voor klachten die niet voor vergoeding in aanmerking komen. Onverzekerde zorg noemen we dit. Het gaat dan bijvoorbeeld om een aanpassingsstoornis, slaapstoornis, relatieproblemen, hulp bij de opvoeding, dyslexie of dyscalculie. Kom je vanwege deze klachten bij PLU, dan betaal je de behandeling zelf en kun je de factuur niet indienen bij je zorgverzekeraar. Een verwijzing door de huisarts is in dit geval niet nodig.

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij jou kunnen helpen?

Contact