Wordt mijn behandeling bij PLU vergoed?

Veruit de meeste klachten waarmee je doorgaans naar een psycholoog gaat, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Dat geldt ook voor de behandelingen die wij bieden. Dit wordt Generalistische Basis-GGZ of Gespecialiseerde GGZ genoemd. De zorgverzekeraar zal wel eerst aanspraak maken op het eigen risico (€ 385,-).

We hebben geen contracten

Om optimale zorg te kunnen bieden, tijdig en op maat gemaakt, werken wij zonder contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat onze behandelingen niet altijd volledig vergoed worden. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de zorgverzekeraar en je polis. We bekijken vooraf samen hoe dit in jouw geval zit. Het is altijd verstandig dit ook zelf met je zorgverzekeraar af te stemmen.

Betaling

Na afronding van de behandeling sturen wij jou een factuur. Deze kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Om te voorkomen dat je met hoge kosten geconfronteerd wordt, hanteren we een betalingstermijn van 30 dagen. Je hebt dan voldoende tijd om de factuur bij je zorgverzekeraar in te dienen en zij hebben voldoende tijd om het vergoede deel aan jou uit te betalen.

Alles op een rij

Kijk voor een uitgebreide uitleg over welke kosten je mag verwachten en hoeveel vergoeding je ontvangt op deze infographic.

Aanvullende verzekering

Bij PLU kunnen we je ook helpen bij klachten die niet binnen de basisverzekering vallen. Sommige van deze klachten worden vergoed vanuit aanvullende verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan levensfaseproblemen, stress, burn-out, overspannenheid en seksuologische zorg. Heb je geen aanvullende verzekering, dan kun je de factuur niet indienen bij je zorgverzekeraar.

Onverzekerde zorg

Tenslotte bieden we ook behandelingen voor klachten die niet voor vergoeding in aanmerking komen. Onverzekerde zorg noemen we dit. Het gaat dan bijvoorbeeld om een aanpassingsstoornis, slaapstoornis, relatieproblemen, hulp bij de opvoeding, dyslexie of dyscalculie. Kom je vanwege deze klachten bij PLU, dan betaal je de behandeling zelf en kun je de factuur niet indienen bij je zorgverzekeraar. Een verwijzing door de huisarts is in dit geval niet nodig.

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij jou kunnen helpen?

Contact