Het is zover! Vanaf nu is het mogelijk om online behandeling te volgen bij PLU Online, vanuit je eigen vertrouwde omgeving én met de fijne en deskundige behandelaars van PLU. In de vorige blog heb ik je verteld over hoe een online behandeling eruit ziet en hoe effectief het kan zijn. In deze blog zet ik de voordelen van online behandeling op een rij. Ook vertel ik welke behandelmodules je met hulp van onze psychologen kunt volgen.

Wat doe je als je vastloopt?

Als je merkt dat je vastloopt op één of meerdere levensgebieden en je komt er zelf niet meer uit, dan kun je kiezen voor professionele hulp. Vaak ontmoet je je behandelaar in een fysieke behandelkamer waar je wekelijks of tweewekelijks komt. Maar met PLU Online kan het nu dus ook online! Voor welke mogelijkheid ga jij? 

Hieronder lees je over overwegingen die je kunt hebben bij het maken van een keuze voor online behandeling.

Overwegingen

  • Als je psychologische hulp zoekt, wil je snel terecht kunnen. Bij PLU Online hebben we geen wachttijd. Contactmomenten kunnen snel en makkelijk worden ingepland.

  • Wil je niet vrij vragen van je werk om overdag behandeling te kunnen volgen? Bij ons kun je ook terecht buiten kantoortijden.

  • Zie je er tegenop om naar je behandelaar toe te gaan? Bij PLU Online volg je de behandeling in je eigen veilige omgeving.

  • En kost het reizen naar de behandellocatie je veel tijd en energie? Met PLU Online heb je hier niet mee te maken.

  • Op het digitale platform waar je de behandeling volgt maak je opdrachten en houd je de voortgang bij. Je behandelaar kijkt mee en geeft je feedback. Je kunt leerzame dingen dus ook vaker bekijken zodat je in je eigen tempo kunt werken aan je herstel. Je account blijft van jou zolang je wilt.

  • Communiceren via een chatgesprek geeft meer tijd om na te denken over wat je wilt zeggen. Bovendien helpen schrijven en het maken van opdrachten vaak al om je gedachten op een rijtje zetten.

  • En vind je het fijn als je partner, familie of vrienden ook wat leren over hetgeen waarvan jij last hebt? Dan kun je ze toevoegen aan je account. Zij zien dan een online omgeving met informatie die speciaal gemaakt is voor familie en naasten.

  • Onze online behandelingen vallen binnen de basisverzekering. Daarmee worden ze met een restitutiepolis volledig vergoed en met een naturapolis voor een groot deel. Wel is het eigen risico van toepassing.

Behandelmodules

In de vorige blog kon je al lezen dat de leidraad voor online behandeling behandelmodules zijn die je via je eigen account volgt. Samen met je online behandelaar bepaal jij waar jij aan wilt werken en op welke manier. Je behandelaar kijkt mee en begeleidt jou vanuit eigen kennis en deskundigheid, maar jij als cliënt bent natuurlijk ervaringsdeskundige!

Je kan bij Plu Online terecht voor klachten op het gebied van depressie, angst, paniek, PTSS, maar ook aanvullend voor verbetering van slaap, opkomen voor jezelf, omgaan met emoties en meer.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons online aanbod? Of heb je een vraag? Stuur een mailtje met je contactgegevens naar ivagajic@pluonline.nl. Dan leg ik je graag wat meer uit.

Iva Gajic, psycholoog

Een blogserie

Vanuit de visie van PLU denken wij mee over wat bij jou past en staat de deur altijd voor je open. De mogelijkheden die online behandelen bieden sluiten daar goed bij aan! Daarom willen we bij PLU naast de fysieke locatie, op korte termijn ook een digitale behandelomgeving opzetten. Zo kunnen we jou ook online helpen, waar en wanneer het jou uitkomt. Maar wat is online behandeling en is het iets voor jou? In een korte blogserie ga ik je daar meer over vertellen.