“De relatie met jou staat voor mij voorop. In een ruimte waar je je op je gemak voelt, is er mijn inziens de meeste ruimte voor persoonlijke groei.”

Home>Over PLU>PLU Team>Elsbeth Dijkstra

Elsbeth Dijkstra

Mijn naam is Elsbeth en ik werk als GZ-psycholoog bij PLU. Voordat ik bij PLU kwam, heb ik reeds 15 jaar kennis en ervaring opgedaan in verschillende grote zorginstellingen waar zowel psychologische/psychiatrische zorg als lichamelijke zorg geboden werd aan volwassenen en ouderen. Denk hierbij aan medische revalidatie bij lichamelijke problematiek en chronische aandoeningen, GGZ-instellingen (ziekenhuispsychiatrie en gerontopsychiatrie) en verblijfszorg voor cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Ik heb veel ervaring in de behandeling van angst en stemmingsproblematiek bij lichamelijke aandoeningen, aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), trauma en stressorgerelateerde problematiek en rouw. Daarnaast heb ik, met mijn achtergrond in de neuropsychologie, veel kennis en ervaring in neuropsychologische diagnostiek en behandeling van cliënten met cognitieve functiestoornissen nav NAH. In de behandelingen maak ik met name gebruik van Acceptance en Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Gevolgenmodel en Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR).

Voor mij staat, naast de relatie tussen lichaam en geest, de mens als geheel centraal. De visie van PLU waar gekeken wordt naar méér dan alleen je psychische klachten alleen sluit dan ook goed aan bij mijn werkwijze. Gezamenlijk gaan we in de behandeling op zoek naar wat jij nodig hebt om weer veerkrachtig in het leven te staan en je te kunnen richten op wat voor jou belangrijk is, met of zonder lichamelijke klachten.

Mijn collega’s omschrijven mij als open, deskundig, betrokken en toegankelijk. De relatie met jou staat voor mij voorop. In een ruimte waar je je op je gemak voelt, is er mijn inziens de meeste ruimte voor persoonlijke groei.

Functie

GZ-psycholoog

Ben je nieuwsgierig naar hoe ik jou kan helpen?

Contact